Iben mag met de trofee van 'Junior Bake Off' naar huis

Films | Wekenlang hebben we watertandend de afvalrace kunnen volgen en gisteren was zover: de finale van 'Junior Bake Off'. Het werd een spannende strijd tussen de drie overgebleven bakkers. Uiteindelijk was het Iben (15) die het hoofd koel wist de houden en met de trofee naar huis ging.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er stonden de drie finalisten twee moeilijke opdrachten te wachten tijdens de finale. Iben (15), Lola (13) en Aure (11) moesten eerst een gouden Fabergé ei in chocolade maken, gedecoreerd met royal icing. Alsof dat nog niet uitdagend genoeg was, liet presentator Jeroom hen ook nog weten dat het spektakelstuk hun meest bombastische creatie van de wedstrijd moest zijn. De opdracht? Een 'More is More'-taart met minstens twee verdiepingen die ook nog eens minstens 40 cm hoog moest zijn. De jonge bakkers moesten dus alles uit de (koel)kast halen om de jury te overtuigen. 

De opdrachten zorgden voor veel zenuwen en zelfs een paar traantjes bij de bakkers, die allemaal maar al te graag naar huis wilden met die felbegeerde trofee van het tweede seizoen. Uiteindelijk was het Iben die de prijs in de wacht sleepte, al had hij dat tijdens het bakken zelf niet verwacht. “Ik heb het meeste schrik van Lola”, vertelde hij. “Ze werkt altijd met zo’n speciale smaken, tegenover haar sta ik er maar gewoontjes bij met mijn simpele botercrème.” 

Dromen over later

Iben wist toch te overtuigen met zijn "simpele botercrème".
Juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender waren namelijk helemaal onder de indruk van zijn 'More is More'-taart. "De taart bestond uit drie verdiepingen, twee verschillende soorten cake en drie soorten vullingen", beschrijft Iben zijn meesterwerk. "Eerst bouwde ik een dijk van botercrème met citroenmousse en een laag chocoladecake erop. Daarna opnieuw een dijk van botercrème met chocomousse en een laag vanillecake erop." 

Ondertussen zijn de opnames van de finale al bijna een jaar achter de rug, maar Iben is nog steeds dolgelukkig met zijn overwinning. Hij droomt er nu al van om later van bakken zijn (bij)beroep te kunnen maken. “Ik zou het supertof vinden om ooit een eigen bakprogramma te hebben. Of wie weet open ik ooit wel een ontbijtzaak, broodjeszaak of B&B waar je lekkere gebakjes kan eten.” 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top