Yellow Tigers gaan onderuit tegen Canada in Nations League

Sport | De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben in hun zesde wedstrijd van de Nations League met 3-1 verloren van Canada (FIVB 15). De setstanden waren 25-22, 25-21, 22-25 en 25-22.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was de tweede wedstrijd van de Belgen in het Filipijnse Quezon City. Gisteren verloren ze met 0-3 van China (FIVB 3). De komende dagen treffen ze nog Polen (FIVB 10) en Bulgarije (FIVB 18). 

Britt Herbots werd met 29 punten Belgisch topschutter voor kapitein Celine Van Gestel (16 punten). 

Begin juni werkten de Tigers hun eerste vier duels af in het Turkse Ankara. Ze verloren er van Servië (FIVB 7), Italië (FIVB 5) en Turkije (FIVB 4) en klopten Thailand (FIVB 14).

Tijdens de derde competitieweek zullen de Tigers het vanaf 30 juni in het Canadese Calgary opnemen tegen de Verenigde Staten (FIVB 1), Duitsland (FIVB 11), Nederland (FIVB 12) en Japan (FIVB 6). 

De beste acht van zestien deelnemende landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Die staat van 13 tot 17 juli in Ankara op de planning.

De Belgische volleybalsters zijn er voor de vierde keer op rij bij in de Nations League. In 2018 werden ze dertiende, in 2019 zevende en vorig jaar negende. Het eindtoernooi halen lukte hen nog niet.

In september en oktober treden de Yellow Tigers aan op het WK in Nederland en Polen. Daar treffen ze in de groepsfase achtereenvolgens Puerto Rico, Kenia, Italië, Nederland en Kameroen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top