Laatste kans om het verschil te maken vóór de tijdrit in Ronde van Zwitserland

Wielersport | Na de bergetappe van gisteren staan de klimmers vandaag opnieuw in de schijnwerpers, in de voorlaatste etappe van deze Ronde van Zwitserland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland is achter de rug, maar de aanloop naar de afsluitende tijdrit op zondag wordt nog best pittig. Na de aankomst op de top van de Moosalp zal hopelijk een strijd losbarsten op de hellingen van de slotklim naar Malbun

Deze etappe is de laatste kans voor de klimmers die op het algemeen klassement mikken om een voorsprong te nemen vóór de tijdrit, die in de kaarten speelt van de 'rouleurs' in het peloton.

Gelijkaardig profiel

Net als gisteren krijgen de renners tussen Ambri en Malbun te maken met twee grote obstakels tijdens de 194,6 kilometer van deze zevende etappe. Na de Lukmanierpas, een klim van eerste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 18,0 km aan 5,5%, zal het peloton afwisselen tussen afdalingen en kleine klimmetjes van derde categorie: de Flims met 5,2 km aan 6,2% en de St. Luzisteig met 3,0 km aan 7%.

En tenslotte komt het laatste pittige deel van deze etappe: de Malbun. Deze col hors-catégorie is 12,8 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%. Het ideale speelterrein van de klimmers om hun specialiteit te etaleren en een voorsprong te nemen op de betere wegrenners, hun concurrenten in het algemeen klassement. Die laatsten kunnen een eventuele achterstand zondag goedmaken. Sommige renners zullen niet hoeven rekenen, anderen zullen alle zeilen moeten bijzetten om de schade te beperken.

Het schema van de rechtstreekse uitzending van de Ronde van Zwitserland op Pickx+ Sports 1:

  • Etappe 7 (18 juni): 13u25 - 17u00
  • Etappe 8 (19 juni): 14u15 - 17u00
Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 12 t.e.m. 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Naast de live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels en Frank Hoste, krijg je ook elke avond omstreeks 20u10 de hoogtepunten voorgeschoteld in het magazine ‘Musette’ op Pickx+.

Kan je niet live kijken? Geen probleem: de uitzending wordt herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de start van de volgende etappe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top