Was vroeger alles beter? 'Resident Evil' vs 'Black Summer'

Series | In juli staat één ding vast: heel veel kijkers zullen de maand inzetten met een stevige dosis monsters dankzij de twee laatste afleveringen van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. En we weten dat je er nooit genoeg van kunt krijgen, dus duid alvast ook 14 juli met stip in je kalender aan.

Door MF

Deel dit nieuws

Die dag vieren niet alleen de Fransen feest, ook de zombies zijn van de partij met de komst van 'Resident Evil' op Netflix. De talrijke fans van de videogameserie weten wat ze kunnen verwachten: de apocalyps, zombies en bloed. Veeeeel bloed! En in dit serieduel is de beste tegenstander volgens ons 'Black Summer', dé zombieserie die niet de aandacht krijgt die ze verdient.

Vakantie van de dood

Je hebt het al begrepen: juli wordt de maand van de dood! Met 'Resident Evil' trekt Netflix de kaart van de originaliteit. De videogameserie was al vaak inspiratie voor films in de cinema, maar voor de serie werd gekozen voor een origineel scenario dat ons naar een heel nieuwe wereld meeneemt. Maar uiteraard is de door en door slechte Umbrella Corp. van de partij. Denk: zombies en de teloorgang van de mensheid.

Ook 'Black Summer' gaat voor zombies, maar hier zijn we ver verwijderd van de massale aanvallen van 'Resident Evil'. 'Black Summer' begint met een virus dat iedereen in zombies verandert en de zoektocht van Rose naar haar dochter. In een wereld die helemaal is veranderd en waarin de overlevers er plots heel andere waarden op nahouden.

Gelijkenissen maar ook een wereld van verschil

De twee series hebben alvast één ding gemeen en dat zijn zombies. Maar eerlijk? Da's waarschijnlijk het enige, want de aanpak van beide series is helemaal anders. Dankzij het ruime budget van 'Resident Evil' speelt de serie met special effects en vooral echte aanvallen van hordes zombies in een apocalyptische wereld die heel erg echt aandoet.

'Black Summer' moest het drie seizoenen lang met veel minder geld doen en moest de spanning dus op een andere manier opbouwen. Als ook 'Black Summer' ons de daver op het lijf jaagt, is dat niet omwille van de duizenden zombies die zich op de overlevers storten, maar wel omwille van de angstaanjagende stiltes, de lege straten en de echte vijanden van deze apocalyptische wereld: de andere overlevers. Want zombies kunnen in 'Black Summer' dan wel dodelijk zijn, de mensen zijn dat nog veel meer.

Sterven van angst? Meer van dat!

Ja, we geven het toe: schrik hebben is fun! En zowel 'Resident Evil' als 'Black Summer' hebben alles in huis om je 's avonds met een klein hartje richting bed te sturen. Misschien toch eens onder de zetel kijken of daar geen ogen terug naar je staren?

Nu is het aan jou: ga je voor angstaanjagende zombies of voor beestachtige overlevers? Of beide? Genoeg voer om koude rillingen te krijgen, ook al is het buiten lekker warm. Nog niet genoeg? Probeer dan zeker eens de Japanse rock 'n' roll-serie 'All Of Us Are Dead', ook op Netflix te zien.

Ontdek 'Resident Evil' vanaf 14 juli op Netflix.
Ontdek de drie seizoenen van 'Black Summer' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top