Kinepolis en Streamz lanceren film met TikTok-sterren Céline en Michiel

Films | De Vlaamse TikTok- en YouTube-sterren Céline en Michiel hebben een film gemaakt in opdracht van cinemagroep Kinepolis en streamingdienst Streamz. De film is al gedraaid en komt in het najaar uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Céline Dept en haar vriend Michiel Callebaut - bekend als CEMI - zijn erg populair onder jonge internetgebruikers. Op het socialmediaplatform TikTok hebben ze meer dan 12 miljoen volgers en hun YouTube-kanaal telt 885.000 abonnees.

De film heet "REWIND" en is gemaakt met steun van de tax shelter-maatregel van de overheid. Céline wordt erin teruggeflitst naar de jaren 90. De bioscooppremière is voor 23 oktober. Later komt de film op Streamz.

Céline en Michiel brengen online heel wat teweeg onder jonge mensen. Vorig jaar zette Plopsaland De Panne nog plannen in de koelkast om een attractie tijdelijk de naam van de TikTokkers te geven omdat er online commotie over was ontstaan. Een petitie tegen de plannen werd ruim 90.000 keer ondertekend.

Daarvoor kwamen de twee al in de aandacht omdat ze een hond bij een broodfokker hadden gekocht en dierenrechtenorganisatie GAIA daarop reageerde. In 2020 kreeg het koppel naar eigen zeggen zelfs doodsbedreigingen nadat een andere Youtuber, ACID, een kritische video over hen gemaakt had.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top