Beveren stelt Wim De Decker voor: "Loop hier al van mijn 10 jaar rond"

D1B Pro League | Op de Freethiel heeft Waasland-Beveren, vanaf 1 juli weer gewoon SK Beveren, Wim De Decker voorgesteld als nieuwe T1. Voor De Decker is het een beetje thuiskomen, want hij was als kind Beveren-supporter en speelde er nog bij de jeugd. "Ik loop hier al van mijn tien jaar rond", zegt hij. "Ik ben een rationeel mens, maar het emotionele maakt de 'match' hier compleet."

Door Belga

Deel dit nieuws

De Decker leidde 1B-reeksgenoot Deinze het voorbije seizoen naar een vierde plaats, net achter Waasland-Beveren. In een verder verleden loodste hij Antwerp al eens naar de promotie. "Hij kent de competitie en de concurrentie en weet wat het is om teams weer naar eerste klasse te leiden", zegt sportief directeur Jordi Condom. "Bovendien kan hij ons helpen om de juiste spelers te vinden voor ons project. We zijn daar volop mee bezig."

De Decker wil zelf voorlopig nog niet gezegd dat promotie de ambitie is. "Uiteraard wil elke club in 1B dat, maar het is nog veel te vroeg om daar uitspraken over te doen", zegt hij. "Er is nog te veel onduidelijkheid over de spelersgroep en de concurrentie. Binnen een aantal weken zullen we al veel meer kunnen zeggen."

Wat wel zeker is, is dat De Decker zijn stempel wil drukken op de ploeg. "Ik vind het belangrijk dat je de signatuur van een coach ziet in een elftal", stelt hij. "Ik sta voor verzorgd, aanvallend voetbal met vooral veel beweging en dynamiek, en als het kan ook attractief. Er moet ook opnieuw een connectie komen met de supporters. Ik heb zelf meegemaakt hoe het hier kan zijn op de tribunes en daar moeten we weer naartoe."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top