s1mple spreekt over de toekomst van NAVI

CS:GO | NAVI-sterspeler Alexandr "s1mple" Kostyliev sprak gisteren over de situatie van zijn ploeg en de toekomst van het team op de persconferentie die werd georganiseerd aan het begin van de BLAST Spring Finals in Lissabon. De Oekraïner maakte gebruik van de gelegenheid om de verschillende veranderingen in het roster toe te lichten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een stukje informatie dat verschillende spelers, waaronder s1mple, zelf hadden verspreid: de PGL Major in Antwerpen was zeker de laatste wedstrijd van het toenmalige NAVI-roster. Dit werd een paar weken geleden bevestigd, met het benchen van aanvoerder en in-game leader Boombl4 vanwege politieke redenen.

Maar terwijl de ploeg momenteel in Lissabon is om deel te nemen aan de BLAST Spring Finals, gesterkt door stand-in Viktor "sdy" Orudzhev, moeten de spelers tegelijk anticiperen op de toekomst. Dat onderwerp kaartte de Oekraïner aan, eerst in een persconferentie en vervolgens in een interview met de gespecialiseerde site HLTV.


© NAVI

Over een mogelijke vervanging van BoomBl4 door Timur "buster" Tulepov was de AWPer van het team heel duidelijk: "In tegenstelling tot Perfecto ken ik buster niet goed. Ik heb nooit competitief met hem gespeeld. Het grote probleem blijft in ieder geval dat je bij Virtus.pro geen speler kunt kopen."

NAVI heeft zich immers vanaf het begin van het conflict aan de zijde van Oekraïne geschaard, en de organisatie heeft er een erezaak van gemaakt niet meer samen te werken met personen of bedrijven die hun belastingen in Rusland betalen. Dat is nog steeds het geval bij Virtus.pro. Volgens de Oekraïner is het team nog niet zeker welke speler NAVI zal vergezellen naar IEM Cologne 2022.

De AWPer sprak vervolgens over de volgende stap in zijn carrière. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren met de organisatie en de spelers. We moeten beslissen of we onze inspanningen voortzetten of dat er meer persoonlijke veranderingen komen.” De Oekraïner had zelf zijn toekomst in twijfel getrokken door op 31 mei een tweet te plaatsen met de woorden: "Ik denk nog na over mijn beslissing". De Oekraïner bevestigde dus nogmaals dat hij nog geen keuze heeft gemaakt.

Momenteel heeft s1mple een verblijfsvergunning voor een jaar om in Portugal te verblijven, maar hij heeft al te kennen gegeven dat hij permanent naar Spanje of Portugal wil verhuizen. Dat zou hem de komende maanden wel eens erg bezig kunnen houden, en is moeilijk te rijmen met het leven van een professionele speler.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top