Yellow Tigers kunnen geen set winnen tegen China

Sport | De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben in hun vijfde wedstrijd van de Nations League met 3-0 verloren van China (FIVB 3). De setstanden waren 25-19, 25-22 en 25-14.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was de eerste wedstrijd van de Belgen in het Filipijnse Quezon City. Daar speelt het team van coach Gert Vande Broek de komende dagen ook nog tegen Canada (FIVB 16), Polen (FIVB 11) en Bulgarije (FIVB 18). 

Begin juni werkten de Tigers hun eerste vier duels af in het Turkse Ankara. Ze verloren er van Servië (FIVB 7), Italië (FIVB 5) en Turkije (FIVB 4) en klopten Thailand (FIVB 14).

Tijdens de derde competitieweek zullen de Tigers het vanaf 30 juni in het Canadese Calgary opnemen tegen de Verenigde Staten (FIVB 1), Duitsland (FIVB 10), Nederland (FIVB 12) en Japan (FIVB 6). 

De beste acht van zestien deelnemende landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Die staat van 13 tot 17 juli in Ankara op de planning.

De Belgische volleybalsters zijn er voor de vierde keer op rij bij in de Nations League. In 2018 werden ze dertiende, in 2019 zevende en vorig jaar negende. Het eindtoernooi halen lukte hen nog niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top