Flames testen donderdag tegen EK-organisator Engeland: "Zien waar we staan" (Serneels)

Red Flames | Morgen spelen de Red Flames in Wolverhampton een eerste van vier oefenduels in aanloop naar het EK. Bondscoach Ives Serneels kijkt om meerdere redenen uit naar het treffen met EK-organisator Engeland.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Allereerst zullen we er proeven van de EK-sfeer. Daarnaast is er de kwaliteit van onze tegenstander. We ontmoeten een van de favorieten voor het EK", zegt Serneels over het duel met de nummer 8 op de FIFA-ranking. België staat 20e. "En na een maand werken willen we zien waar we staan. Engeland komt voor ons in actie (op het EK) en heeft dus vier à vijf dagen voorsprong in de voorbereiding."

De Flames startten de voorbereiding met 33 maar zijn nu nog met 28. Woensdag vielen vier speelsters af. Komende maandag geeft de bondscoach zijn definitieve selectie van 23 vrij. Jarne Teulings, Shari Van Belle, Marie Detruyer en Zenia Mertens moesten de selectie woensdag verlaten. Eerder deed de geblesseerde Isabelle Iliano dat al. 

"Het is een sportieve keuze", legt Serneels uit. "Voor sommigen zijn er alternatieven voor hun positie. Ik moest ook rekening houden met de typeploegen, hoe we zullen spelen op het EK. Zo waren we bijvoorbeeld vaak dominant in de kwalificaties maar zal het hier misschien anders zijn ..."

Op 10 juli openen de Flames hun EK tegen IJsland. De coach denkt niet dat zijn opstelling van donderdagavond tegen Engeland dezelfde zal zijn. "Elke speelster zit in een andere fase van de voorbereiding. Janice Cayman heeft de groep vandaag vervoegd en zal morgen niet spelen. Somige speelsters sukkelen met kleine kwaaltjes, niets ergs, maar we nemen geen risico's. We zullen speeltijd geven aan de meisjes die de minuten op dit moment kunnen gebruiken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top