Tielemans dirigeert België naar zege in Polen: "Belangrijk dat we de nul vasthielden"

Rode Duivels | Na een reeks mindere prestaties en een lastig seizoen bij Leicester was Youri Tielemans voor het tweede duel op rij de uitblinker bij de Belgen. In Wales nam hij de treffer voor zijn rekening, in Warschau schilderde hij dinsdagavond de assist voor het doelpunt op het hoofd van Michy Batshuayi.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zo konden de Rode Duivels voor het eerst sinds 8 september 2021 de nul houden in een wedstrijd met inzet. Toen werd er in de WK-kwalificaties met 0-1 gewonnen van Wit-Rusland, deze keer ging Polen in de Nations League met dezelfde uitslag voor de bijl.

"Het is heel belangrijk dat we de nul deze keer wel konden vasthouden. Het levert de zege op en zo staan er weer drie punten meer op de teller", vertelde uitblinker Youri Tielemans na afloop bij Sporza.

Nadien misten de Belgen te veel kansen, waardoor het in de slotfase nog warm werd voor het doel van Simon Mignolet. "Misschien is het wel een mentaal aspect dat wij dat tweede doelpunt niet kunnen scoren om de wedstrijd helemaal af te maken, maar hieruit leren we. Er was zeker opluchting in de kleedkamer na de wedstrijd. We wilden het seizoen echt wel met een positieve noot beëindigen. Deze zege doet deugd en zo bouwen we weer verder richting de komende interlands in september. Twijfel was er niet binnen de groep. Voor Qater is er heel veel ambitie en dat is het belangrijkste. Wij moeten er vol voor gaan, ook al is er druk van buitenaf, ook al zal het moeilijk gaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top