Noa Lang heeft met eerste goal voor Oranje aandeel in nipte zege tegen Wales

UEFA Nations League | In groep 4 van de A-divisie in de Nations League blijft Nederland voorlopig aan de leiding. In de Kuip in Rotterdam versloeg het dinsdagavond Wales na een dol slot met 3-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was Noa Lang (17.) die met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Oranje de ban brak. De speler van Club Brugge hield gezwind twee Welshe verdedigers aan de praat om vervolgens ook sluitstuk Wayne Hennessey het nakijken te geven. Een handvol minuten later verdubbelde Cody Gakpo (23.) de Nederlandse voorsprong. Brennan Johnson (26.), afgelopen zaterdag ook trefzeker in het 1-1 gelijkspel tegen de Rode Duivels, milderde en zorgde zo opnieuw voor spanning.

In de tweede helft zat het venijn in de staart: Gareth Bale (90.+2) leek Wales in extremis een punt te bezorgen met een rake elfmeter, maar Memphis Depay (90.+3) besliste er met de winning goal nog anders over.

Nederland behoudt zijn ongeslagen status en voert de poule aan met 10 op 12, met drie punten voorsprong op België. Polen telt vier punten, terwijl Wales troosteloos onderaan prijkt met een schamel punt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top