Rode Duivels sluiten seizoen af met krappe zege in Polen

Rode Duivels | Met een vertimmerd elftal - in vergelijking met de vorige interland in Wales had bondscoach Roberto Martinez deels noodgedwongen liefst zeven wijzigingen doorgevoerd - hebben de Rode Duivels dinsdagavond in Warschau met 0-1 gewonnen van Polen, op de vierde speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het uitverkochte Narodowystadion scoorde Michy Batshuayi op het kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de stand van de Nations League staan de Rode Duivels met zeven op twaalf alleen op de tweede plaats, nog steeds op drie punten van leider Nederland, dat het in eigen huis met 3-2 haalde van Wales. Met de zege in Polen zijn er vier van de in totaal zes wedstrijden achter de rug in deze groepsfase van de Nations League. De door de spelers langverwachte zomeronderbreking gaat eindelijk van start, in september volgen enkel nog de interlands tegen Wales (22 september in Brussel) en Nederland (25 september in Amsterdam).

Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich voor de Final Four, die in juni 2023 gespeeld wordt. De laatste degradeert uit de groep. Bij de vorige editie van de Nations League eindigden de Belgen in oktober vorig jaar op de vierde plaats, na nederlagen in de Final Four tegen Frankrijk en Italië, respectievelijk de wereld- en Europese kampioen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top