Costa Rica pakt ten koste van Nieuw-Zeeland laatste WK-ticket

WK 2022 | Costa Rica heeft dinsdag het laatste ticket uit de brand gesleept voor het WK voetbal (21 november - 18 december). In WK-gastland Qatar toonden Los Ticos zich met 1-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland in een intercontinentale play-off. Het wordt voor Costa Rica de zesde deelname aan een WK, terwijl de Oceaniërs voorlopig blijven steken op twee eindrondes.

Door Belga

Deel dit nieuws

Beide naties gaven elkaar partij in het Ahmad Bin Ali Stadion in Ar-Rayyan. Joel Campbell zette Costa Rica na amper drie minuten speeltijd op rozen. Chris Wood (40.) dacht op slag van rust de score in evenwicht te brengen, maar de VAR had een overtreding geconstateerd. Halverwege de tweede helft liet invaller Kosta Barbarouses de All Whites in de steek door na amper zeven minuten tussen de lijnen een rechtstreekse rode kaart te incasseren.

In het winnende kamp speelde Oscar Duarte (ex-Club Brugge) de volledige wedstrijd mee, terwijl voormalig AA Gent-smaakmaker Bryan Ruiz de tweede helft mocht meepikken. Aan de overzijde maakte gewezen STVV-speler Liberato Cacace dan weer de 90 minuten vol.

De Costa Ricanen krijgen eind dit jaar in groep E af te rekenen met loodzware tegenstanders: Duitsland, Spanje en Japan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top