Bordeaux teruggezet naar derde divisie in Frankrijk, club gaat in beroep

Ligue 1 | Girondins de Bordeaux wordt vanwege financiële problemen teruggezet naar National 1, het derde niveau in het Franse voetbal. Dat heeft de Franse profliga (LFP) dinsdagavond aangekondigd. De club degradeerde afgelopen seizoen al uit de Ligue 1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De club die zich zes keer tot Frans kampioen kroonde, voor het laatst in 2009, zou een schuld hebben van ongeveer 40 miljoen euro. De Controlecommissie van de DNCG (Direction nationale du contrôle de gestion du football professionnel français), die toezicht houdt op de financiën van de Franse clubs, oordeelde dat Bordeaux niet in de Ligue 2 maar in National 1 moet aantreden.

De club heeft zeven dagen tijd om in beroep te gaan, wat intussen al is gebeurd. "Deze brutale beslissing, na een hoorzitting van bijna twee uur die in goede omstandigheden plaatsvond, ontneemt de club de mogelijkheid om door te gaan met de uitvoering van de strategie om zijn financiële situatie te verbeteren", zo klinkt het in een persbericht. "De club heeft de DNCG de garantie gegeven dat de meerderheidsaandeelhouder 10 miljoen euro opnieuw heeft toegezegd, dat er een akkoord is bereikt met de schuldenaars van de club en dat er aanbiedingen zijn voor verschillende spelers, waarvan het totaalbedrag de door de commissie gestelde doelen overschrijdt."

Bordeaux heeft als voorzitter Gérard Lopez, eigenaar van 1B-club Royal Excel Moeskroen. Die club vroeg eind mei het faillissement aan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top