Liverpool officialiseert komst Darwin Nunez

Premier League | Daags nadat Liverpool een akkoord vond met Benfica omtrent de overgang van Darwin Nunez, heeft de Engelse club de komst van de aanvaller dinsdagavond geofficialiseerd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Reds tellen om en bij de 75 miljoen euro neer voor de Uruguayaanse gewezen teammaat van Jan Vertonghen. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 100 miljoen euro. "Ik ben heel blij hier bij Liverpool te zijn. Het is een enorme club", liet Nunez opteken in zijn eerste interview.

Met de transfer van de 22-jarige goalgetter anticipeert het team van coach Jürgen Klopp op het mogelijke vertrek van Sadio Mané, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Bayern München.

Benfica nam Nuñez twee jaar geleden over van het Spaanse UD Almeria. Nuñez kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Portugese competitie met 26 doelpunten in 28 wedstrijden. Hij was ook zes keer trefzeker voor Benfica in de Champions League. Nuñez scoorde in totaal twee keer in de kwartfinale tegen Liverpool, dat Benfica uitschakelde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top