Beerschot haalt Thibo Baeten terug naar 1B

Sport | Beerschot VA heeft dinsdagmiddag een derde nieuwkomer voorgesteld aan het publiek. De JPL-degradant haalt Thibo Baeten terug naar de reeks waarin hij twee seizoenen geleden 6x scoorde (in 15 duels) voor Club NXT.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Baeten was in de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een van de revelaties bij de Brugse beloftenploeg en versierde daarmee in de winter prompt een transfer naar het Nederlandse NEC Nijmegen.

Maar in Nederland verliep het allemaal wat stroever voor de jonge aanvaller. Baeten kon geen basisplaats versieren en moest zich tevreden stellen met korte invalbeurten. In de zomer van 2021 beslisten de Nederlanders om hem uit te lenen aan het Italiaanse Torino; waar Baeten zijn kans mocht gaan bij de U19. De jonge spits speelde bijna alles en scoorde 8x in 33 wedstrijden.

Na een jaartje in Italië keert Baeten nu dus terug naar België én naar 1B om - op uitleenbasis - de kleuren van Beerschot te verdedigen. Beerschot bedong wel een aankoopoptie op de inmiddels 20-jarige aanvaller.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top