Tine De Caigny voetbalt zich de geschiedenisboeken in tegen Litouwen

Red Flames | Flashback naar 12 november 2019. Op die dag voerde Red Flame Tine De Caigny een waar huzarenstukje op. Slachtoffer van dienst werd Litouwen, dat met 6-0 verloor van de Belgen. De Caigny nam maar liefst vijf goals voor haar rekening.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames wisten zich voor de tweede maal op een rij te plaatsen voor het EK voetbal, dat dit jaar plaatsvindt in Engeland. Zo’n kwalificatie is natuurlijk het werk van een collectief geheel, maar één iemand mocht toch extra in de bloemetjes gezet worden. Tine De Caigny, momenteel spits bij het Duitse Hoffenheim en ex-Gouden Schoen, had met 12 goals een zeer groot aandeel in de campagne. De Caigny werd hierdoor zelfs topschutter in de kwalificaties.

Dat De Caigny aan 12 goals kwam, had voor een groot stuk te maken met de partij van 12 november 2019 tegen Litouwen. Toen legde ze er maar liefst vijf in het mandje.

Bal en shirt bijhouden

In het bijzijn van zo’n 5.000 supporters in Leuven bliezen de Red Flames Litouwen van de mat. In deze vierde kwalificatiematch eindigde de partij op 6-0. De Caigny liet na slechts 14 minuten een eerste keer de netten trillen en deed dat nog eens in minuten 32, 46, 66 en 73. Tussendoor maakte de Litouwse Algimante Mikutaite een owngoal.

De Caigny was uiteraard zo trots als een pauw na haar vijf goals voor de nationale ploeg. "Bij Anderlecht is het mij al eens gelukt om 5 keer te scoren in een match, maar dit is de eerste keer op internationaal niveau. De wedstrijdbal en mijn shirt houd ik bij, die worden een mooi aandenken."

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top