Burnley FC bevestigt komst van Vincent Kompany

Premier League | Vincent Kompany is de nieuwe trainer van Burnley. De Engelse club, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, maakte zijn komst dinsdag officieel bekend. "Een nieuw tijdperk", klinkt het in een filmpje op Twitter.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 36-jarige Kompany legde eind mei zijn functie als coach van RSC Anderlecht neer, de club waar hij kind aan huis was en in het seizoen 2003-2004 debuteerde als speler. In de zomer van 2019 keerde de verdediger terug naar paars-wit als speler-trainer en nadat hij in augustus 2020 stopte moet voetballen, nam hij de fakkel over van Frank Vercauteren.

Met Kompany op de bank haalde Anderlecht de voorbije twee seizoenen de Champions' play-offs en afgelopen seizoen ook de bekerfinale, maar een prijs bleef uit. Felice Mazzu, overgekomen van vicekampioen Union, volgde hem op in het Lotto Park.

Bij Burnley neemt Kompany over van interimcoach Mike Jackson. Die verving in april Sean Dyche als hoofdtrainer. De Engelsman stond bijna tien jaar aan het roer bij de Clarets maar werd er ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Interim Jackson kon Burnley evenwel niet behoeden voor de degradatie.

Kompany moet Burnley opnieuw naar de Premier League loodsen. Hij kent de Engelse competitie erg goed want "Vince the Prince" was tussen 2008 en 2019 een van de boegbeelden van Manchester City, de club waarmee hij vier keer kampioen werd en twee keer de FA Cup won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top