Zijn de sprinters eindelijk aan zet in de Ronde van Zwitserland?

Wielersport | Het peloton van de Ronde van Zwitserland trekt woensdag naar Brunnen in een overgangsetappe met toch een paar hoogtemeters. Desalniettemin zou de rit een prooi moeten zijn voor de snelle mannen in het peloton.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na drie heuvelachtige etappes, met name in de Jura, trekt de Ronde van Zwitserland 2022 richting het Vierwoudstrekenmeer voor een finish in een prachtig decor in Brunnen. Maar voor het zover is, vertrekt het peloton even voor 13.00 uur vanuit Grenchen voor een etappe van 190,8 kilometer. Op papier zou de rit met rood omcirkeld moeten staan op de planning van de sprinters.

Op het parcours wachten de renners slechts twee beklimmingen. Na 30 kilometer ligt eentje van derde categorie: Kappelen met zijn 3,4 kilometer aan een gemiddelde hellingsgraad van 5,5%. De passage leent zich voor sommige renners met ambities om zich in de kijker te rijden tot de ‘ontsnapping van de dag’. Daarna volgt een tweede en laatste klim.

Daalspecialisten of sprinters?

De top van het tweede obstakel van de dag, de Sattel, een klim van tweede categorie, ligt op 15 km van het einde en zou geen al te grote beproeving moeten zijn: slechts 3 km met een gemiddelde van 8,5%. Te licht voor vuurwerk tussen de sterkste renners van het algemeen klassement, maar de snelle ploegen die de beklimmingen vlot verteren zullen de hoogtemeters gebruiken om concurrerende sprinters die minder op hun gemak zijn op de hellingen, uit te schakelen .

Maar het is opletten geblazen, want de favorieten voor het algemeen klassement zullen ook van de afdaling kunnen profiteren om de voorsprong te vergroten en zodoende, waarom niet, deze vierde etappe van de Ronde van Zwitserland op hun naam te zetten. Spektakel gegarandeerd, dus!

Het schema voor de rechtstreekse uitzending van de Ronde van Zwitserland op Pickx+ Sports 1:

  • Etappe 4 (15 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 5 (16 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 6 (17 juni): 14u10 - 17u00
  • Etappe 7 (18 juni): 13u25 - 17u00
  • Etappe 8 (19 juni): 14u15 - 17u00

Volg de Ronde van Zwitserland van 12 tot 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus. Naast de live-etappes met commentaar van Mathieu Istace, Gérard Bulens en Quentin Volvert, kan je ook elke avond om 20u10 de beste momenten van de dag bekijken in het magazine ‘Musette’, dat wordt uitgezonden op de zender Pickx+.

Voor wie het live-verslag heeft gemist, zijn er verschillende herhalingen gepland voor de nachtlus en net voor de start van de etappe van de volgende dag op Pickx+ Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top