Mertens na kritiek op Rode Duivels: "Misschien verwachten de mensen wel te veel?"

Rode Duivels | Na het 1-1 gelijkspel van zaterdag in Cardiff tegen Wales waarin de Rode Duivels in de slotfase een quasi zekere zege nog uit handen gaven, zwol de kritiek op de nationale elf weer aan, nadat er eerder al heel wat kritiek was geweest na de 1-4 blamage tegen Nederland.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Kritiek is er altijd als de verwachtingen hooggespannen zijn. Mensen mogen veel verwachten, maar toch ook niet te veel. Het klopt dat we nooit een prijs hebben gewonnen, maar we hebben toch een goeie ploeg en er zijn mooie resultaten geweest. Ik zie dat onder andere Frankrijk het ook moeilijk heeft in deze Nations League. Geen enkele wedstrijd is makkelijk en mensen vergeten dat soms", vertelde Dries Mertens maandag in Warschau, daags voor de interland tegen Polen.

In de vorige campagnes lieten de Belgen heel wat minder punten liggen. Mertens kent de oorzaak. "Intussen beschikken we niet meer over Vincent Kompany, Marouane Fellaini, Mousa Dembélé... Mensen onderschatten dat. Die jongens hebben op topniveau gespeeld. Dat zijn drie bepalende spelers en dat weegt op een ploeg. Op training zie ik evenwel jongens met kwaliteit en dat is goed voor de toekomst."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top