Dender haalt 'kampioen' Kobe Cools terug naar België

Sport | Dender EH heeft maandag een tweede nieuwkomer voorgesteld. De kampioen van eerste nationale ging aankloppen bij de kampioen van Luxemburg en kwam terug met Kobe Cools.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cools is een 24-jarige centrale verdediger die zijn jeugdopleiding genoot bij RSC Anderlecht. De Brusselaars leenden Cools in 2018-2019 uit aan RWDM (toen zij nog in eerste nationale speelden) waar de rijzige verdediger (1m92) 11x meespeelde.

Na dat seizoen in het Edmond Machtensstadion vertrok Cools dan naar Luxemburg om zijn carrière te lanceren bij F91 Dudelange. En met succes, want Cools speelde de voorbije drie seizoenen zo'n 70 wedstrijden voor de Luxemburgse club en dit seizoen pakte hij - als sterkhouder in de defensie - de Luxemburgse landstitel.

Met die titel op zak keert hij nu dus terug naar zijn vaderland om zijn kans te wagen in ons profvoetbal. Cools kreeg bij Dender een contract voor twee seizoenen (met optie voor een extra jaar) en moet in het hart van de defensie voor extra kracht, gestalte én ervaring zorgen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top