Eerst de Rode Duivels en dan een transfer naar Italië voor Charles De Ketelaere?

Rode Duivels |

Speelt Charles De Ketelaere volgend seizoen nog bij Club Brugge? Dat is niet waarschijnlijk, gezien de prestaties van de Rode Duivel, want het regent aanbiedingen uit de hele wereld. Vooral dan vanuit Italië, waar AC Milan bereid zou zijn om diep voor hem in de geldbeugel te tasten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Charles De Ketelaere kwam 15 minuten voor affluiten in het veld tegen Polen, maar hij heeft nog niet echt het beste kunnen halen uit de Nations League-wedstrijden in juni. Zo werd hij tegen Wales bijvoorbeeld uit voorzorg aan de kant gelaten. Misschien krijgt hij dinsdag meer speeltijd in Warschau, wanneer België het opneemt tegen Polen. Verschillende aanvallers of offensief ingestelde spelers trekken niet mee naar Polen, waaronder Kevin De Bruyne, en misschien kiest Roberto Martinez voor de Bruggeling als zijn vervanger.

Maar de 21-jarige offensief ingestelde middenvelder denkt misschien al aan iets anders, want zijn naam wordt op Europees niveau genoemd. Het Italiaanse dagblad La Gazzetta dello Sport meldde maandagochtend dat AC Milan bereid is een bod uit te brengen op de Brugge speler. Volgens de krant zou er een bedrag van 40 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Doelpuntenmaker en assistgever

Met 18 doelpunten en 10 assists in alle competities dit seizoen, heeft Charles De Ketelaere een extra dimensie gekregen bij Brugge. Hoewel de resultaten van Brugge in de Champions League tegenvielen, was hij over het algemeen goed op dreef en bewees hij dat hij klaar is om een stap hoger te zetten.

AC Milan, dat nu in handen is van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird en een kapitaalinjectie krijgt, wil zwaar investeren op de transfermarkt om verder te kunnen groeien en voort te bouwen op het succes van hun recente titel in de Serie A. Zou De Ketelaere zich gemakkelijk in het team kunnen integreren? Oud-Clubspeler en ex-Rode Duivel Vital Borkelmans is er zeker van, zoals hij verklaarde aan La Gazzetta dello Sport: "Wie hem binnenhaalt, zal het zich de komende tien jaar niet beklagen. Ik zie hem als de Belgische Francesco Totti. Hij ziet passen die anderen niet zien, en hij is technisch begaafd."

Nog een stap te zetten bij de Duivels

Charles De Ketelaere mag dan al naam hebben gemaakt in België en buiten onze landgrenzen, een vaste plek bij de nationale ploeg moet hij nog verzilveren. Bij de Rode Duivels heeft hij in twee jaar tijd zeven caps verzameld, wat relatief weinig is voor een speler die in België niets meer hoeft te bewijzen. We dachten dat we in deze Nations League wel wat meer van hem zouden zien, maar Roberto Martinez gokte liever - met relatief succes - op de vaste waarden van zijn groep.

Dit wordt waarschijnlijk de volgende opdracht in zijn carrière, namelijk meer speelminuten bij de Rode Duivels. Het WK komt eraan en met een transfer in het verschiet, zal hij zeker zijn inspanningen moeten opvoeren om zijn plaats veilig te stellen. De speeltijd die hij tot nu toe bij België vergaarde, biedt alvast geen garantie dat dit zomaar gaat lukken. Maar we vertrouwen hem. Misschien kan hij dinsdag tegen Polen een paar belangrijke punten scoren?

Volg de Nations League-wedstrijd tussen Polen en België op dinsdag 14 juni om 20u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top