Een nieuwe kans voor de punchers op dag 2 in de Ronde van Zwitserland

Sport |

Na de verrassende zege van Stephen Williams in de spectaculaire openingsetappe van de Ronde van Zwitserland, krijgt het peloton op maandag opnieuw een stevige etappe voorgeschoteld. Een rit die in Küsnacht start en met haar 198 kilometers de langste uit het hele schema is. Bovendien weer met weinig vlaktemeters. Een kolfje naar de hand van de berggeiten dus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was Stephen Williams, een Britse renner in dienst van Bahrain Victorious, die zondagnamiddag de armen in de lucht mocht gooien aan de finishlijn in Küsnacht. Hij deed dat na een machtige sprint tegen de Duitser Maximilian Schachmann en de Deen Andreas Kron. Geen kleine namen, dus de zege van Williams mag toch enigszins verrassend genoemd worden. De prelude van een onvoorspelbare rondeweek? Eerste Belg in die openingsetappe was de jonge Ilian Van Wilder, op een knappe zesde plek. Remco Evenepoel, die in Zwitserland als een van de favorieten voor de eindzege startte, prikte enkele keren in de finale en eindigde uiteindelijk netjes in de kopgroep.

Op dag 2 van deze Ronde van Zwitserland krijgt de Brabantse wielersensatie al meteen een nieuwe kans om zich te ontdoen van de andere titelkandidaten. De tweede rit biedt een gelijkaardig profiel als de eerste, met heel wat klimwerk (2800 hoogtemeters) en weinig kilometers op het vlakke. Het zal er dus op aankomen snel te recupereren van zware inspanningen. Net dat waar Evenepoel in uitblinkt. Gestart wordt er in Küsnacht, vanwaar het peloton richting Aesch rijdt. In totaal 198 kilometer, de langste etappe van deze Ronde van Zwitserland.

De Challpass, een scherprechter

In deze tweede etappe staan drie machtige bergbeklimmingen op het menu. Twee cols van tweede categorie en eentje van derde categorie. Het zware labeurwerk barst los op zo’n 70 kilometer van de finish. Eerst is er de Gempen (5,4 km aan 4,6%), vervolgens de Eichenberg (3 km aan 7,4%) en dan de Challpass (6,3 km aan 6,3%) als ultieme scherprechter in de rit van vandaag. Die beklimming van de Challpass is er eentje voor de echte punchers, met in de laatste kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 9%. Enkel de zware kalibers, genre Evenepoel, kunnen daar nog het verschil maken.

Na die reeks beklimmingen resten er nog 13 kilometers afdaling richting Aesch. Misschien ligt daar voor mannen als Daniel Felipe Martinez en Thibaut Pinot, die in de eerste etappe de goede bus misten en zo al 51 seconden verloren op de andere favorieten, een kans om wat van hun achterstand af te knibbelen? Er mag in ieder geval heel wat vuurwerk verwacht worden in deze etappe, bergop én bergaf.

De kalender voor de live-uitzendingen van de Ronde van Zwitserland:

  • Etappe 2 (13 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 3 (14 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 4 (15 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 5 (16 juni): 15u35 - 18u00
  • Etappe 6 (17 juni): 14u10 - 17u00
  • Etappe 7 (18 juni): 13u25 - 17u00
  • Etappe 8 (19 juni): 14u15 - 17u00

Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 12 t.e.m. 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Naast de live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels en Frank Hoste, krijg je ook elke avond omstreeks 20u10 de hoogtepunten voorgeschoteld in het magazine ‘Musette’ op Pickx+.

Voor zij die niet live kunnen kijken, wordt de uitzending herhaald op Pickx+ Sports 1, tot net voor de start van de volgende etappe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top