Mise en scene: wat als spider-man geen web meer kon aanmaken?

Films | Peter Pah-kuh. Peter voor de vrienden, maar bij het brede publiek beter bekend als Spider-man, superheld die van gebouw naar gebouw vliegt, en zich dankzij de gave van het web-schieten razendsnel door de stad kan verplaatsen. Tof trucje. Maar wat als hij op een dag geen web meer kan aanmaken? Wij vonden een alternatief scenario én een antwoord. Opgelet: fraai is het niet!

Door MF

Deel dit nieuws

Die ochtend bij Peter Parker thuis. Parker, bekaterd van een avondje stevig uitgaan onder superhelden – Captain America kotste zijn schild onder, Iron Man liep verschillende blauwtjes in the club met wingman Venom, die zijn tanden niet had gepoetst –  zit gehavend aan de ontbijttafel. De nacht was kort. Hij heeft nood aan koffie. Sloten.

Die laatste shots tequila waren er te veel aan. Zijn hoofd voelt alsof Thor er zijn hamer eens goed op heeft uitgetest. Kon Thanos maar langskomen om vandaag heel éven van de wereld te kunnen verdwijnen. Gelukkig zette tante May een thermos straffe koffie, met een post-it erop.
“Dit kan wellicht enkele levens redden. ;) PS: probeer volgende keer ook ín de pot te mikken, je coördinatie kan een upgrade gebruiken.”

Wanneer Peter – uit pure luiheid – vanop zijn stoel de thermos naar zich toe wil ‘webben’, gebeurt er niets. Er komt geen spinnendraad. Parker geeft zijn katertoestand eerst de schuld (waar heeft Steve Rogers die emmer trouwens rondgeslingerd?) en probeert nog eens. Niets. “Komaan,” zegt hij. “Is dit karma? Een vloek? Serieus, maak mij eens niet belachelijk.” Hij gooit zijn hand naar voren, maar er gebeurt niets. Geen draad, geen tinteling, nada, nul, nougabollen.

“Shit, shit, shit, shit!” Er zit paniek in zijn stem. “Dit is echt niet aan het gebeuren, hé. Mijn web is kapot. Ik ben kapot? Mijn dierbare draad! Waar is mijn draad?” Parker sust zichzelf even met enkele tassen koffie en wijt het aan een te korte nacht. Maar een uur – en een half lamme arm – later is er nog steeds niets. Het enige wat hij kan produceren, zijn luide, gefrustreerde vloeken, de ene al scatalogischer dan de andere. Maar zijn web? Weg. Blinde paniek.

Na enkele mislukte zoekpogingen op Google schiet Parker in zijn kleren en stapt hij naar Dr. Sun, zijn acupuncturist die hem na zijn halsbrekende uitstappen telkens weer oplapt. Naald en draad kunnen wonderen doen, ook al raadt Dr. Sun hem af wekelijks aan een rotvaart tegen een gebouw aan te knallen. Superheld of niet, er zijn grenzen.“Ah, Peter. Goed je te zien. Hoe gaat het? Je ziet er een beetje moe uit. Steek je tong eens uit?” Parker doet wat hem gevraagd wordt.

“Ihepheendraatmee’. Praten met je tong half uit je mond. Moeilijk. Een talent dat Peter helaas niet bezit. “Je wat,” vraagt Dr. Sun? “Welke draad heb je mee?” “Neen,” antwoordt Parker paniekerig.
“IK HEB GEEN DRAAD MEER!!”

“Ah zo, geen spinnenweb, bedoel je. Nu, ja, dat lag een beetje binnen de lijn van verwachtingen hé.” “Hoezo? Binnen de lijn van verwachtingen?”

Parker is verontwaardigd om de stoïcijnse houding van Dr. Sun. Hij mag dan wel een zenboeddhist zijn, maar hij moet die ook niet effectief ongevraagd uitspelen. TOCH.
“Ja, Peter. Ik zie aan je tong dat je lever overbelast is. Zwaar nachtje gehad? Ik rook de alcoholwalm al voor je hier een stap binnenzette. Look gegeten ook zeker? Vettige late night snacks? McDo? Ik vrees dat je lichaam protesteert, Peter. Je lichaam is een tempel, geen vuilnisbak.”
Parker – kwaad op zichzelf, bekaterd en met tranen in de ogen – wilt dat het stopt. “Is het voor altijd weg?”, vraagt hij met een klein stemmetje. “Geen idee,” zegt Dr. Sun.
“Kijk, Peter, ik ga er geen doekjes om winden: de alcohol geeft je huishouding helemaal gereset. Misschien ben je ‘genezen’ van je spinnendraadkwaal. Misschien niet. Maar ga liggen, dan kijk ik of ik je energiebanen en spinragchakra's weer kan openen.”
Even later ligt Peter op de behandelingstafel, met 30 acupunctuurnaalden in zijn lijf, van kruin tot achillespees. Tot Parker plots roept: “Dr. Sun! Dr. Sun!!!! Het werkt, het werkt!”

Wanneer Dr. Sun de kamer binnenkomt, hangt Peter ondersteboven aan het plafond – de naalden nog steeds in zijn rug. “Maar het voelt anders,” zegt Peter. “Juist,” antwoordt Dr. Sun.
"Dat is het gevolg van al die tequila die je naar binnen hebt gegoten, Tequila-man! Je draad is nu een mix van versuikerde agave-vezels en je eigen spinnendraad. Mensen gaan je nu van mijlen ver ruiken als je eraan komt geslingerd. Kom nu maar naar beneden, want ik heb mijn naalden nog nodig."

Ik kan niet, dokter, ik plak echt vast. Ik zit muurvast,” gilt Peter. Waarop Dr. Sun de visite afsluit met de wijze woorden:
"Hang in there, suikerspin. Bezin gerust nog even over je wilde avond en geef een seintje als je klaar bent om uit je cocon te kruipen."

De films 'Spider-Man: No Way Home''Spider-Man: Far From Home' en 'Spider-Man: Homecoming' zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top