Portugal verliest van Zwitserland en staat leidersplaats af aan Spanje

UEFA Nations League | Portugal heeft een 1-0 nederlaag geleden tegen Zwitserland op de vierde speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League. Spanje hield met een 2-0 zege tegen Tsjechië de drie punten thuis.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Portugezen traden zonder Cristiano Ronaldo aan in Genève. De superster mocht van bondscoach Fernando Santos al vroeger op vakantie gaan. Santos zag zijn team al na 55 seconden op achterstand komen. Haris Seferovic knikte de bal voorbij Rui Patricio. Portugal kon die treffer niet meer uitwissen, waardoor Zwitserland de nul van de tabellen veegde.

Spanje kwam niet in de problemen tegen Tsjechië. Carlos Soler (24.) en Pablo Sarabia (75.) deden de netten trillen.

In de stand wipt Spanje met 8 punten over Portugal, dat een punt minder telt, naar de koppositie. Daarna volgen Tsjechië (4 ptn) en Zwitserland (3 ptn).

In groep 4 van de B-divisie speelden Slovenië en Servië 2-2 gelijk. De Serviërs kwamen 0-2 voor dankzij Andrija Zivkovic (8.) en ex-Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic (35.). Maar Slovenië haalde de dubbele achterstand nog op. Na de rust scoorden Adam Gnezda Cerin (48.) en Benjamin Sesko (53.).

In de poule is Servië tweede met 7 punten. Leider Noorwegen, dat eerder op de dag Zweden met 3-2 versloeg, telt 10 punten. Zweden (3 ptn) en Slovenië (2 ptn) sluiten de rij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top