Ook Dedryck Boyata, Amadou Onana en Romelu Lukaku reizen niet mee naar Polen

Rode Duivels | Ook Dedryck Boyata, Amadou Onana en Romelu Lukaku reizen maandagnamiddag niet mee met de Rode Duivels richting Polen, voor de interland op de vierde speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League. Dat heeft de Belgische voetbalbond zondag gemeld op Twitter.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdagavond na het 1-1 gelijkspel in Cardiff tegen Wales bevestigde bondscoach Roberto Martinez al dat gelegenheidsaanvoerder Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier evenmin de reis naar Polen zullen ondernemen.

Boyata speelde vorige week vrijdag 90 minuten tegen Nederland, dat met 1-4 kwam winnen in het Koning Boudewijnstadion. De centrale verdediger kwam woensdag niet in actie tegen Polen, dat een 6-1 nederlaag aangesmeerd kreeg. Tegen Wales stond hij vervolgens opnieuw de hele match tussen de lijnen.

Onana maakte tegen Oranje zijn debuut, de verdedigende middenvelder mocht bij de rust invallen. Hij kwam echter niet ongeschonden uit het duel met de noorderburen, nadien had hij last aan het bovenbeen.

Dat Lukaku ook ontbreekt tegen Polen, lag in de lijn der verwachting. De aanvaller blesseerde zich in de openingswedstrijd tegen Nederland aan de enkel, waardoor hij reeds na 26 minuten naar de kant moest.

Met vier op negen delen de Rode Duivels in de Nations League de tweede plaats met Polen, dat een 2-2 gelijkspel ging afdwingen in Nederland. De achterstand op leider Nederland bedraagt nog steeds drie punten. De Rode Duivels sluiten hun vierluik - en meteen ook het seizoen - dinsdagavond in Warschau af tegen Polen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top