Noorwegen troeft Zweden opnieuw af

UEFA Nations League | Zweden is zondag opnieuw tegen een nederlaag aangelopen tegen Noorwegen in groep 4 van de B-divisie in de Nations League. Het Scandinavisch onderonsje leverde een 3-2 score op in het Ulleval Stadion in de Noorse hoofdstad Oslo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was Erling Haaland (10.) die al snel de ban brak. Diezelfde Haaland (54.) verdubbelde de score met een vroege penaltygoal in de tweede helft. Emil Forsberg (62.) bracht opnieuw spanning in de match, maar dat leverde geen punten op voor de bezoekers.

Het was voormalig AA Gent-aanvaller Alexander Sorloth (77.) die op aangeven van Haaland de partij in een beslissende plooi legde. De nieuwe aansluitingstreffer van Viktor Gyokeres (90.+5) viel veel te laat. Racing Genk-middenvelder Kristian Thorstvedt mocht overigens na 66 minuten invallen bij de gastheer.

De Noren gaan aan de leiding in de poule met 10 op 12. Zweden hinkt al ferm achterop met een achterstand van zeven punten. Slovenië (1 punt) en Servië (6 punten), de tweede andere teams in de groep, komen later op de avond nog in actie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top