Duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely steken 1e wereldtitel gemengde aflossing op zak

Sport | Maurine Ricour en Arnaud Dely hebben zondag tijdens de wereldkampioenschappen multisport van de Internationale triatlonunie (ITU) in het Roemeense Targu Mures de allereerste wereldtitel in de gemengde duatlonestafette veroverd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ricour en Dely, die vrijdag respectievelijk als zesde en vijfde finishten in de individuele duatlonwedstrijd, legden elk twee keer de 1,6 kilometer lopen, 5,4 kilometer fietsen en nog eens 800 meter lopen af in 1u12:20. Dely maakte kort voor zijn eerste doorkomst het verschil, waarna België van start tot finish aan de leiding ging. Uiteindelijk bleven de twee Belgen zes seconden voor op het Italiaanse team en acht seconden op Frankrijk, dat de recente wereldkampioen duatlon bij de mannen Krilan Le Bihan in de rangen had.

De tweede Belgische tandem, Thibaut De Smet en Eléonore Hiller, eindigde op de zevende plaats maar werd niet geklasseerd omdat slechts één team per land een plaats in de eindstand kreeg.

In de juniorencategorie behaalden Martin Oldenhove en Pauline De Groof de tweede plaats (op acht, waarbij vier Roemeense teams). Oldenhove, vicewereldkampioen in de individuele race, en zijn teamgenote finishten 18 seconden achter de Italiaanse laureaten (1u15:26).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top