Tim Merlier: "Er zat veel meer in dan een derde plaats in de Elfstedenronde"

Wielersport | Geen drie op drie in de Elfstedenronde voor Tim Merlier. De winnaar van de twee vorige edities moest zondag genoegen nemen met de derde plaats. Simpelweg omdat Fabio Jakobsen en Caleb Ewan in de massasprint sterker waren dan de voormalige Belgische kampioen. Merlier baalde wat na de finish.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De ontgoocheling dat ik niet gewonnen heb, is groot, heel groot. Ik denk dat ik net iets te lang gewacht heb om mijn sprint in te zetten. Ik dacht dat ik die twee nog zou kunnen overvleugelen, maar dat was dus niet het geval. Zeer jammer", stak Merlier van wal.

Het team van Merlier toonde zich zeer actief doorheen de gehele wedstrijd. Diverse renners trokken in de aanval of zorgden ervoor dat het tempo in het peloton erg hoog lag. "Vanuit de ploegleiding werd beslist om de koers harder te maken. Dat was op zich geen slechte tactiek, maar juist op het einde liep het hier en daar wat mis. Ik had in volle finale nog twee mannetjes om mij te helpen bij het voorbereiden van mijn sprint. Ik moest daarop een beslissing nemen. Bleef ik in het wiel van Fabio Van Den Bossche of ging ik mijn karretje ergens anders aanhangen? Op driehonderd meter van de finish trok ik naar Fabio Jakobsen, maar dat bleek achteraf niet de juiste manier van sprinten. Misschien heb ik het wel aan mezelf te danken dat ik slechts derde werd. Ik meen het, hier zat veel meer in dan die derde plaats", sakkerde Merlier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top