WK motorcross - GP van Duitsland - Tim Gajser triomfeert in MXGP, Jago Geerts opnieuw WK-leider in MX2

Nieuws | Motorcrosser Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Duitsland in de MXGP-categorie gewonnen. In de MX2-klasse eindigde Jago Geerts (Yamaha) op de tweede plaats. Hij verovert opnieuw de koppositie in de WK-stand.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het circuit van Teutschenthal won Gajser de eerste reeks van de elfde WK-manche, om vervolgens op de tweede plaats te eindigen in de tweede reeks. Achter de Sloveense WK-leider werd de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) tweede, hij won de tweede reeks na een derde stek in de eerste reeks. De Spanjaard Jorge Prado (GasGas) maakte het GP-podium vol.

Brent Van Doninck (Yamaha) werd 13e na een 15e en een 12e plaats. Jeremy Van Horebeek (Beta) finishte niet in de eerste reeks, om daarna negende te worden. Hij beëindigde de GP zo als 15e.

In de WK-stand verstevigt Gajser zijn koppositie met 485 punten. Eerste achtervolger Seewer telt 101 punten minder. Van Horebeek is negende, Van Doninck 16e.

In de MX2 moest Jago Geerts tevreden zijn met de tweede plaats. Hij werd in beide reeksen telkens tweede. De Fransman Thibault Benistant (Yamaha) won de GP, na een derde en een eerste plaats. De Deen Mikkel Haarup (Kawasaki) vervolledigde het podium. Pako Destercq (Yamaha) werd 23e, Florent Lambillon (Suzuki) 24e.

In de WK-stand neemt Geerts de leidersplaats over van Tom Vialle (KTM), die nu acht punten achterstand telt. De Fransman won zondag de eerste reeks, maar finishte niet in de tweede reeks vanwege mechanische problemen.

De volgende WK-manche is de GP van Indonesië, op 26 juni voorzien op het circuit van Samota-Sumbawa. De GP van België vindt op 24 juli plaats in Lommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top