Ex-winnaar Martin Kaymer zegt geblesseerd af voor US Open golf

Sport | De Duitse golfvedette Martin Kaymer neemt volgende week niet deel aan de US Open, het majortoernooi dat hij in 2014 op zijn naam schreef.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 37-jarige Kaymer sukkelt met een ontsteking in de pols, zo laat zijn management weten, en raakt daarom niet fit voor de US Open. Die begint donderdag in Brookline (Massachusetts).

De voormalige nummer 1 van de wereld zegde onlangs vanwege de blessure ook al af voor een toernooi in Hamburg. Deze week tekende hij in Londen wel present op het allereerste toernooi van de controversiële LIV Golf Invitational Series, een nieuw en erg lucratief circuit gefinancierd vanuit Saoedi-Arabië. Daar eindigde hij als zestiende, waarmee hij nog 245.000 dollar (233.000 euro) prijzengeld cashte. De Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel won het toernooi en mocht met 4 milljoen dollar (3,8 miljoen euro) naar huis. 

De Amerikaanse PGA Tour heeft de deelnemers aan het toernooi inmiddels geschorst. Zij mogen niet langer deelnemen aan PGA-toernooien. Op de US Open, het derde major van het seizoen, zijn de dissidente golfers wel nog welkom.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top