Kevin De Bruyne ziet oorzaak voor tegengoal tegen Wales: "In het slot vergeten te voetballen"

Rode Duivels | De Rode Duivels konden zaterdagavond alweer niet winnen van Wales. Na een frustrerende avond in Cardiff slikten ze nog een laat tegendoelpunt, waardoor het 1-1 werd en de Belgen niet konden profiteren van het puntenverlies in eigen huis van Nederland.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is jammer van die late tegengoal. We hadden hier graag gewonnen. Nederland heeft een voorsprong, maar het is nog niet afgelopen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en we maken nog kans", vertelde Kevin De Bruyne na afloop in een interview bij Sporza. Voor KDB is het seizoen afgelopen, hij krijgt rust van de bondscoach en hoeft niet mee te reizen naar Polen.

Bij de Rode Duivels kwamen er in vergelijking met de vorige interland vijf nieuwe spelers aan de aftrap. "Er waren wel wat veranderingen vandaag en in het begin hadden we het wat moeilijk, maar we controleerden toch een deel van de tweede helft, alleen in de slotfase zijn we vergeten te voetballen en hebben we hen in de match laten komen. Met al de wissels was dit zeker niet de slechtste prestatie, maar we hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Beide ploegen hebben veel wedstrijden gespeeld en je ziet in de wedstrijden van de Nations League dat het overal een beetje hetzelfde probleem is."

Wales blijft zo het zwarte beest van deze generatie Rode Duivels. "Ik heb geen idee hoe dat mogelijk is. We hebben wel al vaak tegen hen gespeeld, wedstrijden waarin we veel wissels hebben gedaan. De laatste drie à vier keer hebben we nooit met onze basisploeg tegen hen gespeeld. Met onze sterkste elf kunnen we tegen hen winnen, daar ben ik vrij zeker van. Die wissels zijn echter onvermijdelijk, met vier wedstrijden op tien dagen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top