Rode Duivels zonder De Bruyne, Carrasco en Meunier naar Polen

Rode Duivels | Gelegenheidsaanvoer Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier reizen maandagnamiddag niet mee met de Rode Duivels richting Polen, voor de interland op de vierde speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez zaterdagavond na het 1-1 gelijkspel in Cardiff tegen Wales.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Bruyne was drie keer op rij basisspeler, achtereenvolgens tegen Nederland, Polen en Wales. Martinez bekende vrijdag tijdens het persmoment dat het de bedoeling is om spelers maximaal in drie van de vier wedstrijden aan de aftrap te laten verschijnen. Carrasco viel in tegen Nederland, en was basisspeler tegen Polen en Wales. Meunier speelde twee wedstrijden als rentree na een lange blessure. "Zij hebben reeds genoeg gegeven en hoeven dus niet mee te reizen naar Polen", aldus de bondscoach. "We willen geen risico's nemen en al zeker niet forceren. In totaal gaan we met een groep van 23 spelers."

De verwachting is dat er nog wat spelers reeds enkele dagen vroeger aan hun vakantie zullen mogen beginnen. Zo kreeg Axel Witsel ook reeds drie basisplaatsen op rij. Zijn situatie zal nog bekeken worden. Romelu Lukaku zit nog steeds bij de selectie, maar de kans dat hij alsnog mee naar Polen zal reizen, lijkt met de dag kleiner te worden. Amadou Onana, Dries Mertens en Charles De Ketelaere werden tegen Wales uit voorzorg aan de kant gehouden, opdat ze eventueel later nog tegen Polen zouden kunnen aantreden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top