Nederland wist 0-2 achterstand uit tegen Polen, maar Depay mist 3-2 van de stip

UEFA Nations League | Nederland is in de Rotterdamse Kuip op de derde speeldag in de Nations League in groep 4 van League A, dezelfde groep als de Rode Duivels, niet verder gekomen dan een 2-2 draw tegen Polen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nederland rekende niet op Noa Lang (Club Brugge), maar vooral Polen moest het stellen zonder sterspeler Lewandowski. Nederland begon de wedstrijd met 6 op 6, met onder andere de mooie overwinning tegen België en winst tegen Wales. Toch verraste Polen het Nederland van Louis van Gaal, dat als favoriet was gestart, met een vroeg doelpunt. Na achttien minuten zette Matthew Cash, middenvelder van Aston Villa waar hij een uitstekend seizoen draaide, de 0-1 op het bord. Nederland speelde nochtans met zijn ideale opstelling, met onder andere Memphis Depay, Frenkie de jong en Stefan de Vrij centraal achterin, op de positie van Virgil Van Dijk.

Na rust verdubbelde de Polen, dat vorige week nog een pandoering kreeg van Kevin De Bruyne en Leandro Trossard tegen België, de score via Piotr Zielenski (49., 2-0). Oranje reageerde meteen twee doelpunten in minder dan vijf minuten. Blind gaf een assist aan zijn clubgenoot Davy Klaassen (51.) en Denzel Dumfries maakte de 2-2 met voorbereidend werk van Depay (54.). In het slot van de wedstrijd mist Depay de 3-2 vanop de penaltystip.

Nederland blijft wel leider in groep 4 met 7 punten. België en Polen volgen met 4 punten. Voor Wales wordt het moeilijk met 1 punt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top