Bondscoach Van den Heuvel tilt niet te zwaar aan puntenverlies: "Tevreden over niveau"

Sport | De Red Lions hebben zaterdag in Antwerpen 3-3 gelijk gespeeld tegen India in de 13e wedstrijd van de Hockey Pro League, maar verloren met 4-5 in de shoot-outs om het bonuspunt. Een resultaat waarmee de olympische en wereldkampioen zo goed als zeker niet zijn titel zal kunnen verlengen in deze derde editie van de Pro League. Bondscoach Michel van den Heuvel toonde zich na afloop echter tevreden over het spelniveau.

Door Belga

Deel dit nieuws

Echt wakker ligt de Belgische staf niet van het puntenverlies. Dit toernooi is vooral een voorbereiding op het WK 2023 in India, het EK in Mönchengladbach nadien in augustus en finaal de Spelen van 2024 in Parijs. Bondscoach Michel van den Heuvel, opvolger van Shane McLeod, toonde zich toch positief na het gelijke spel tegen India, ook lieten de Red Lions een 3-1 voorsprong nog glippen. "We hebben een hoog niveau kunnen behalen, alleen het wegvallen van Arthur Van Doren met een blessure net voor de rust maakte het zeer moeilijk voor ons. We gaan nu goed analyseren hoe we zijn verlies kunnen opvangen."

Zondag spelen beide landen opnieuw tegen elkaar in Antwerpen. Op 18 en 19 juni gaan de Red Lions naar Londen voor de laatste twee wedstrijden van het toernooi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top