Red Panthers verslaan India in eerste confrontatie in de Hockey Pro League

Sport | De Belgische hockeyvrouwen (FIH 8) hebben zaterdagnamiddag hun eerste van twee wedstrijden tegen India (FIH 6) met succes afgesloten. Op het Wilrijkse Plein in Antwerpen wonnen de Red Panthers met 2-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Barbara Nelen bezorgde de Belgen een droomstart met een treffer na amper twee minuten. Dat bleek ook meteen de ruststand. Na vijf minuten in het derde kwart verdubbelde Ambre Ballenghien de voorsprong. India, halvefinalist op de Spelen in Tokio, profiteerde bij aanvang van het slotkwart van mistasten in de Belgische verdediging om via Lalremsiami (47.) de aansluitingstreffer te scoren, maar dichter kwamen de bezoekers niet.

Voor de dames van coach Raoul Ehren was het de elfde wedstrijd in de Hockey Pro League. Ze behaalden zaterdag een vijfde overwinning. Met 16 punten staan de Panthers zesde. India blijft met 22 punten uit elf duels derde.

Charlotte Englebert werd tot haar eigen verbazing uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. "Het is altijd interessant om te zien hoe mensen van buitenaf ons spel ervaren, maar ik vind dat er vandaag veel andere speelsters waren die deze prijs verdienden", bleef de middenveldster bescheiden. "Ook al hebben we dit weekend een completer team, we blijven werken aan specifieke details voor elke wedstrijd ter voorbereiding van het WK. Wij zullen vanavond met de videostaf analyseren wat er fout is gegaan en proberen aanpassingen te doen voor de match van morgen."

Later op de dag speelden de Red Lions 3-3 gelijk tegen hun Indiase collega's; waarna ze de shoot-outs voor het bonuspunt verloren met 4-5. Morgen/zondag staan opnieuw twee duels tussen België en India op het programma.

Voor de Red Panthers kaderen de wedstrijden van dit weekend in de voorbereiding op de komende wereldbeker, die van 2 tot 17 juli in het Spaanse Terrassa en het Nederlandse Amstelveen plaatsvindt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top