Bosniër Irfan Peljto moeten Polen - België in goede banen leiden

UEFA Nations League | De Bosniër Irfan Peljto is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het Nations League-duel van dinsdagavond in Warschau tussen Polen en België, op de vierde speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 37-jarige Peljto fluit sinds 2013 op het hoogste niveau in Bosnië-Herzegovina, twee jaar later werd hij FIFA-referee. In juni 2019 floot hij met België-Kazachstan zijn eerste interland.

De verplaatsing naar de Poolse hoofdstad is voor de Rode Duivels de afsluiter van dit vierluik. Zaterdagavond staan ze eerst nog tegenover Wales. Na de zomeronderbreking volgen enkel nog de interlands tegen Wales (22 september in Brussel) en Nederland (25 september in Amsterdam).

Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich voor de Final Four, die in juni 2023 gespeeld wordt. De laatste degradeert uit de groep. Bij de vorige editie van de Nations League eindigden de Belgen in oktober vorig jaar op de vierde plaats, na nederlagen in de Final Four tegen Frankrijk en Italië, respectievelijk de wereld- en Europese kampioen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top