Red Lions spelen gelijk tegen India in de Hockey Pro League en gaan onderuit in shoot-outs

Sport | De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben zaterdag gelijkgespeeld tegen India (FIH 4) in de Hockey Pro League. In het sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen werd het 3-3 in de eerste van twee duels dit weekend. India haalde het in de shoot-outs met 4-5 voor het bonuspunt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de rust gaf het scorebord 1-1 aan. Het team van Michel van den Heuvel kwam in de 17e minuut op achterstand door een treffer van Shamsher Singh. De Belgen, die hun titel in de Hockey Pro League verdedigen, hingen drie minuten later de bordjes in evenwicht via Cédric Charlier.

Na de pauze bezorgden Simon Gougnard (35.) en Nicolas De Kerpel (50.), via strafcorner, België een 3-1 voorsprong. Maar in het slot kwam India nog langszij dankzij Harmanpreet Singh en (51. strafbal) en Jarmanpreet Singh (57. strafcorner).

Door een misser van Nicolas De Kerpel gingen de Belgen in de shoot-outs met 4-5 onderuit. Arthur De Sloover, Simon Gougnard, Tanguy Cosyns en Gauthier Boccard waren wel trefzeker.

In de stand zien de Red Lions (28 ptn) na 13 gespeelde matchen India (29 ptn) over zich heen naar de tweede plaats wippen. Ze volgen op drie punten van leider Nederland, dat zaterdag met 2-3 won tegen Duitsland en twee matchen minder heeft gespeeld.

Eerder op de dag versloegen de Red Panthers India met 2-1. Zondag spelen de Belgische vrouwen opnieuw om 14u tegen hun Indiase collega's, om 16u30 staan de Lions wederom tegenover India.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top