‘God's Favorite Idiot’: gloednieuwe apocalyptische kantoorsitcom op Netflix

Series | Liefhebbers van kantoorsitcoms als 'The IT Crowd' en 'The Office' kunnen hun hart ophalen aan een nieuwe komedieserie op Netflix: ‘God's Favorite Idiot’, met Melissa McCarthy in de hoofdrol. Voor wie niet bekend is met de Amerikaanse actrice en comédienne; een korte introductie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De plot van ‘God's Favorite Idiot’ is al even absurd als hilarisch: nadat hij getroffen wordt door de bliksem, straalt de grijze IT’er Clark Thompson (Ben Falcone) opeens een hemels licht uit. Vriendin en collega Amily Luck (Melissa McCarthy) vermoedt dat er goddelijke krachten aan het werk zijn. Hun angsten worden waarheid wanneer een engel komt verkondigen dat Clark tot Gods boodschapper is aangeduid en hij de dreigende Apocalyps moet voorkomen. En dan mengt ook Satan zich in de debatten…

De serie bestaat uit zestien afleveringen. De eerste reeks van acht episodes verschijnt vandaag op Netflix. In de trailer zijn zowel Satan als de vier ruiters van de Apocalyps te zien, dus het lijkt erop dat Clark en Amily heel wat problemen te verduren zullen krijgen.

Twee Oscarnominaties

Melissa McCarthy en haar echtgenoot Ben Falcone spelen beiden de hoofdrol. Zij speelt de rol van Amily, Clarks collega en love interest.

McCarthy kennen we vooral als Dr. Abigail Yates in de reboot van ‘Ghostbusters’ uit 2016 en als Megan uit de populaire komedie ‘Bridesmaids’ uit 2011. In 2015 verscheen ze naast Jason Statham, Rose Byrne en Jude Law in de komische spionagefilm ‘Spy’. Begin jaren 2000 speelde ze de vaste rol van Sookie St. James in de dramareeks ‘Gilmore Girls’. Vorig jaar was ze nog te zien in de Hulu-reeks ‘Nine Perfect Strangers’. Volgend jaar schittert ze op het witte doek als de verraderlijke zeeheks Ursula in de Disney-musicalfilm ‘The Little Mermaid’.

De 51-jarige actrice uit Illinois werd tot dusver twee keer genomineerd voor een Oscar: voor haar hoofdrol in ‘Can You Ever Forgive Me?’ uit 2018 en haar bijrol in ‘Bridesmaids’. Ze won twee Emmy’s: één voor haar gastoptreden in ‘Saturday Night Live’ en voor haar hoofdrol in de komedieserie ‘Mike & Molly’.

In 2015 kreeg McCarthy een ster op de Hollywood Walk of Fame. Vijf jaar later zette de krant The New York Times haar op plaats 22 in de ranglijst van de 25 beste acteurs en actrices van de 21ste eeuw.

Ontdek ‘God's Favorite Idiot’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top