Nederlandse Kamerleden vinden boerenprotest bij minister thuis "volstrekt onacceptabel"

Nieuws | Nederlandse Kamerleden vinden het protest van tientallen boeren met tractoren vrijdag bij het woonhuis van Nederlands minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal totaal onacceptabel. De boeren betogen tegen het stikstofbeleid van het Nederlandse kabinet.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Volstrekt onacceptabel dat mensen politici thuis opzoeken. Woede is geen excuus. Bedreigend voor wie het overkomt, ondermijnend voor de democratie", aldus fractieleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. "Ga het gesprek aan, ga naar het Malieveld of ga demonstreren waar je wilt. Maar laat onze minister en haar familie thuis met rust!", twitterde D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

Jesse Klaver van GroenLinks vindt het gebeuren onacceptabel. Het protest noemt hij "intimidatie". Hij voegt eraan toe: "Ik snap dat het stikstofbesluit voor veel boeren enorme consequenties heeft, maar dit gaat veel te ver." Marieke Koekkoek (Volt) vindt dit "niet de manier" om te demonstreren tegen het kabinetsbeleid.

Ook Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) keurt het protest bij Van der Wal af. "Stop daarmee. Je zoekt mensen NIET thuis op. Hoe boos je ook bent", twitterde ze. Volgens haar staat het grootste deel van de boeren ook niet achter dit soort acties.

Minister Van der Wal maakte eerder op de dag haar stikstofplannen bekend. De uitstoot van stikstof moet omlaag zodat de natuur kan herstellen. Boeren zijn verantwoordelijk voor uitstoot van veel stikstof. De kabinetsplannen hebben grote gevolgen voor landbouwers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top