Frankrijk kan opnieuw niet winnen, Kroatië met kleinste verschil voorbij Denemarken

UEFA Nations League | Frankrijk heeft op de derde speeldag in groep 1 (League A) van de Nations League opnieuw niet kunnen winnen. Les Bleus speelden vrijdag 1-1 gelijk in en tegen Oostenrijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een gelijkopgaande eerste helft was het wachten tot minuut 37 voor een eerste doelpunt. Na een knappe actie van Konrad Laimer legde Andreas Weimann de bal binnen. Frankrijk probeerde voor rust nog tegen te scoren, maar dat lukte niet. Na rust namen de Fransen de controle over de bal, maar Oostenrijk verdedigde sterk. Net na het uur gooide bondscoach Didier Deschamps zijn goudhaantje Mbappé op het veld, in de hoop nog iets te forceren. Dat lukte uiteindelijk ook. In de slotfase zette die andere invaller Nkunku met een geweldige assist Mbappé (83.) vrij voor doel waarna die tweede simpel kon scoren. Frankrijk zocht in extremis nog naar de 1-2, maar die viel niet meer.

Nog in groep 1 won Kroatië van Denemarken met 0-1. De Kroaten zitten in de poule van de Rode Duivels op het WK in Qatar. In een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd konden beide ploegen slechts elk één schot op doel laten optekenen. Op 20 minuten van het einde viel dan toch nog een doelpunt uit de lucht. Na slecht wegwerken van Hojbjerg profiteerde Mario Pasalic (68.). Denemarken, met Andreas Skov Olsen van Club Brugge in de basis, ging nadien niet heel nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar scoren lukte uiteindelijk toch dankzij Jonas Wind. Na controle van de VAR werd zijn doelpunt wel afgekeurd wegens buitenspel.

Ondanks de nederlaag blijft Denemarken leider in groep 1 met zes punten. Kroatië staat derde met vier punten. Door het gelijkspel is Frankrijk pas laatste in groep 1 met twee punten. Oostenrijk staat tweede met vier punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top