Nederlandse boeren protesteren in Overijssel tegen stikstofplannen

Nieuws | Een groep boeren is vrijdagavond op tractoren onderweg vanuit Bathmen in de Nederlandse provincie Overijssel naar een niet nader genoemde locatie om te demonstreren tegen de stikstofplannen van de regering. Er rijden op dit moment ongeveer twintig tractoren en zeven auto's mee in de stoet en zijn er meer groepen onderweg, aldus een van de mannen die meerijdt. Hij wil niet zeggen wat de eindbestemming is.

Door Belga

Deel dit nieuws

Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal stuurde vrijdag de stikstofdoelen naar de Tweede Kamer. Die zijn voornamelijk voor boeren ingrijpend. Volgens die doelstellingen moet de uitstoot in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg met meer dan de helft omlaag. In beschermde natuurgebieden moet de uitstoot zelfs met minstens 95 procent omlaag, en in de ring rondom deze gebieden met 70 procent.

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) zei al te verwachten dat acties van boeren zouden ontstaan tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid. Boerencollectief Agractie heeft al gezegd op woensdag 22 juni met trekkers actie te gaan voeren in Den Haag tegen de regeringsaanpak van het stikstofprobleem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top