China zal niet aarzelen om oorlog tegen Taiwan te ontketenen, zegt defensieministerie

Nieuws | China zal "niet aarzelen om een oorlog te ontketenen" als Taiwan de onafhankelijkheid uitroept. Dat heeft de woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie gezegd na de eerste ontmoeting tussen defensieminister Wei Fenghe en zijn Amerikaanse ambtgenoot Lloyd Austin in Singapore.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als iemand probeert om Taiwan van China af te scheiden, zal het Chinese leger geen seconde twijfelen om een oorlog te ontketenen, wat de kost ervan ook zal zijn", zo waarschuwde woordvoerder Wu Qian.

Ook de minister zelf klonk duidelijk over de kwestie: "Peking zal elk complot om Taiwan onafhankelijk te maken aan gruzelementen slaan." Verder benadrukte hij dat "Taiwan China's Taiwan" is", zo schreef Al Arabiya News.

De Amerikaanse minister van Defensie riep op zijn beurt zijn Chinese collega op om "zich te onthouden van verdere destabiliserende acties tegenover Taiwan".

Begin juni hielden Taiwan en de VS nog bilaterale handelsbesprekingen. Daarmee weerlegden ze de bewering van Peking dat het eiland een van de Chinese provincies is en dat het geen officiële betrekkingen aangaat met het buitenland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top