Leiden is na fantastisch seizoen op weg naar de titel in de BNXT League

Basketbal | Na winst donderdagavond op het veld van Donar Groningen is ZZ Leiden nog nooit zo dicht bij hun eerste titel in de geschiedenis van de BNXT League geweest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De logica lijkt voorlopig dan toch eindelijk gerespecteerd te worden. Na verrassende halve finales waarbij Filou Oostende en Den Bosch werden uitgeschakeld, leek het onduidelijk wie we mochten verwachten in de internationale wedstrijden van de play-offs in de BNXT League. Uiteindelijk slaagde ZZ Leiden, op papier de beste ploeg, erin om Groningen te kloppen met 72-75. De ploeg kan na een fantastisch seizoen de kers op de taart zetten door zaterdagavond opnieuw te winnen van Groningen. 

Toch mogen we niet vergeten dat de vice-kampioen van Nederland ook tijdens het seizoen al geregeld mocht duelleren tegen Groningen. In de reguliere fase van de competitie werd Groningen verslagen, maar later namen ze revanche door te winnen in Leiden. In de volgende ronde, tegen Den Bosch, kon niemand echt als de betere ploeg aangeduid worden. Limburg United, Antwerpen en Mechelen waren ferm onder de indruk van de mentaliteit van Leiden en werden al een aantal keer nipt op karakter verslagen. Kunnen de mannen uit Leiden dat kunstje nog een keer overdoen om de grootste prestatie uit de geschiedenis van hun club te behalen?   

Volg het beste van de BNXT League, zoals de terugwedstrijd van de finale zaterdag 11 juni vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 met de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Volg het laatste basketbalnieuws op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top