Vul het gat in de sportagenda op met deze bloedstollende autoraces

Sport | Heel wat sporten lassen de komende weken een korte pauze in, maar gelukkig is dat niet zo bij de motorsporten. Komend weekend staan immers derde rondes van zowel het DTM- als het eTCR-kampioenschap op de planning en daarin komen zelfs enkele landgenoten aan bod. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

DTM Imola

De derde ronde van het DTM-kampioenschap vindt dit jaar plaats op het legendarische Imola-circuit in Italië. Daar zal de Zuid-Afrikaan Sheldon Linde met zijn BMW M4 GT3 de leidersplaats in het klassement (65 punten) proberen te verdedigen. De tweede en derde in de stand, Mirko Bortolotti (51 punten) en Lucas Auer (48 punten), zullen Linde punten proberen afsnoepen en doen dat in een Lamborghini Huracán GT3 Evo (Bortolotti) en een Mercedes-AMG GT3 Evo (Auer). Onze landgenoot Laurens Vanthoor prijkt momenteel op de tiende plaats (18 punten) met zijn Porsche 911 GT3 R en hoopt in Italië te kunnen opschuiven in het klassement.

Bekijk de derde ronde van het DTM-kampioenschap op zaterdag 17 juni om 13u30 op Eleven Sports 3, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

eTCR

De eTouring Car World Cup is eveneens aan zijn derde ronde toe. De karavaan met elektrische bolides strijkt van 17 tot en met 19 juni neer in San Sebastián de los Reyes, een gemeente in de buurt van Madrid. Daar zullen ze het 3,8 kilometer lange Jarama-circuit aandoen. Momenteel staat de Zweedse autopiloot Mattias Ekström aan de leiding in het klassement met 100 punten. Adrien Tambay staat op de tweede plaats met 92 punten, terwijl de Brit Tom Blomqvist op de derde plaats prijkt met 72 punten. Opvallend, de drie bovenvermelde autopiloten rijden alle drie met een elektrische Cupra EKS.

Ze krijgen concurrentie van Romeo Ferraris-wagens waar ook onze landgenoot Maxime Martin voor rijdt. Martin staat momenteel zesde met 56 punten en mikt op een hogere positie. Dat kan ook, want onze landgenoot draait al meer dan tien jaar mee in het racecircuit. In 2016 won hij de 24 uur van Spa-Franchorchamps en in 2020 de 24 uren van Le Mans, in de LMGTE Pro klasse.

Bekijk de derde ronde van het eTCR-kampioenschap op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top