U23-club zoekt stadion... Anderlecht heeft nog geen 1B-thuishaven voor beloftenteam

Challenger Pro League | Terwijl alle profclubs alle zaakjes ruim op voorhand op orde moeten hebben om in het nieuwe seizoen opnieuw aan te mogen treden in het profvoetbal, lijkt de deadline voor de beloftenteams net iets minder strikt te zijn. Zo is Anderlecht nog naarstig op zoek naar een stadion waarin het haar U23 kan laten voetballen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Die U23 eindigde vorig seizoen tweede in de A-reeks van de beloftencompetitie en mag dus aantreden in de 1B Pro League. Oorspronkelijk was het plan dat de beloften hun 1B-wedstrijden zouden afwerken in het Lotto Park, maar volgens Het Nieuwsblad wordt er binnen de club gevreesd voor een overbelasting van het veld als er wekelijks op gevoetbald zal worden (door A én B-ploeg) én als er ook nog eens (mogelijk) Europees gespeeld zal worden.

En dus wordt er bij de club rondgekeken naar andere stadions die conform de 1B-normen zijn. Daarbij zou er al een lijntje uitgeworpen zijn bij Lokeren; waar Daknam aan de 1B-vereisten voldoet.

Eerder speelde Club NXT ook al op Daknam toen zij twee seizoenen geleden al eens van 1B mochten proefen. De Brugse beloften spelen volgend seizoen op Schiervelde; waar Club Brugge haar jeugdproject 'The Nest' uitbouwt. De U21 van Anderlecht speelde vorig seizoen op het terrein van Wolvertem.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top