Elite Series: Een goede start voor Team 7AM en KV Mechelen

League of Legends | De Elite Series, het grootste competitieve League of Legends-circuit van de Benelux, is maandagavond van start gegaan met de Summer Split 2022. Team 7AM en KV Mechelen Esports zijn perfect begonnen aan de eerste speelweek door beide wedstrijden te winnen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Elite Series, het hoogste niveau van League of Legends in de Benelux, kende een explosieve start. Het zomersegment ging maandagavond van start, bijna drie maanden nadat KRC Genk de Grand Final van de Spring Split won. Zeven weken lang zullen alle deelnemende teams het tweemaal opnemen tegen elke deelnemer in het circuit. Aan het eind van het reguliere seizoen zullen alleen de beste vier teams zich kwalificeren voor de play-offs.

De teams gooiden alles in de strijd in die eerste week, de ene met meer succes dan de andere. Sommige rosters behaalden niet het succes dat vooraf van hen werd verwacht.

Team 7AM deed het goed, door maandagavond mCon Esports te verslaan in de openingswedstrijd, en op woensdag The Agency (voorheen Echo Zulu) te kloppen. Een opmerkelijke prestatie, want de organisatie eindigde op de voorlaatste plaats in de Spring Split. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veranderingen binnen het team werden doorgevoerd, zowel op de botlane als de aanstelling van Christoph "Deletus" Steib als jungler.

KVM Esports kon als enige die prestatie evenaren. Maandagavond wist de hekkensluiter van het vorige segment te winnen van titelverdediger KRC Genk Esports. Woensdagavond baanden de Mechelaars zich een weg naar de Nexus van ION SQUAD. Dat team kende een moeilijke start van het seizoen, met een tweede nederlaag tegen LowLandLions.

In het midden van het klassement vinden we de teams van Sector One, KRC Genk Esports, The Agency en LowLandLions terug. Die vier teams sloten de eerste week van de competitie af met één overwinning en één nederlaag.


© Elite Series : League of Legends

Zoals je tijdens de vorige Split al wel gemerkt zal hebben: hoewel het erg vroeg is om conclusies te trekken, zijn de favorieten niet noodzakelijk degenen die we hadden verwacht. We zullen echter nog een paar wedstrijden moeten wachten voor de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende teams bevestigd worden. Eén ding is zeker: dit nieuwe seizoen van de Elite Series belooft enorm kleurrijk te worden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top