Morgan Freeman: veelgevraagd acteur, regisseur en ... persona non grata in Rusland

Films | In zijn carrière is de Amerikaanse acteur Morgan Freeman meerdere malen bekroond voor zijn rollen. Hij won onder meer een Academy Award voor zijn bijrol in 'Million Dollar Baby' en een Golden Globe voor 'Driving Miss Daisy'. Sinds kort staat Freeman op een exclusieve lijst, meer bepaald een lijst van personen die permanent de toegang worden geweigerd op het grondgebied van Rusland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Freeman bevindt zich in goed gezelschap: onder meer de Amerikaanse president Joe Biden, vicepresident Kamala Harris en Facebook-stichter Mark Zuckerberg zijn enkele van de meest prominente namen op de lijst die Moskou onlangs openbaarde. Voorts zien we een groot aantal politici en voorzitters uit de Amerikaanse politiek op de lijst, hoofdzakelijk Democraten.

Erg opvallend is dat het kabinet van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump buiten schot wordt gehouden. Met uitzondering van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, vinden we geen enkele andere naam uit de regering van de zelfverklaarde vastgoedtycoon. Ook Trump zelf is nog altijd welkom in Rusland.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken staat Freeman op de lijst omdat hij in september 2017 een videoboodschap heeft opgenomen waarin hij Rusland beschuldigt van een "samenzwering tegen de Verenigde Staten". In de video van The Committee to Investigate Russia zegt hij verder dat Moskou "oproept om te vechten tegen onze natie".



Freeman heeft nog niet gereageerd op zijn toevoeging aan deze exclusieve lijst, maar andere prominente namen reageren laconiek op het nieuws. Zo tweette Jen Psaki, de voormalige perschef van het Witte Huis, dat "het er naar uitziet dat ze haar snoepreisje naar Moskou zal moeten afzeggen". 

Wil je Freeman nog eens aan het werk zien? Bekijk de thriller 'Kiss The Girls' vanavond om 20u35 op VTM4 of waar je waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top