Stilaan weer flitsen van de ‘oude’ Eden Hazard

Sport |

De Rode Duivels konden de misstap tegen Nederland rechtzetten met een overtuigende prestatie tegen Polen. 6-1 werd het, met ook van aanvoerder Eden Hazard eindelijk nog eens een hoopgevende prestatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het werd voor dit interlandluik al eens gezegd door bondscoach Roberto Martínez en het toonde zich gisteren na afloop van de Nations League-zege tegen Polen ook voor de camera: Eden Hazard straalt weer. De kwinkslagen, knipoogjes en guitige lach zijn terug. Sinds enkele maanden geleden het metalen plaatje uit zijn enkel verwijderd werd, kan hij weer pijnvrij een veld opstappen. Ook papa Thierry Hazard vertelde in de media hoe zijn zoon zich -eindelijk- weer bevrijd voelt. Nu is het een kwestie van matchritme op te doen, want met de mentaliteit zit het alvast goed.

Daar zijn enkele bewijzen van. In de eerste plaats de uitdrukkelijke wens van Eden Hazard om zijn contract bij Real Madrid uit te dienen en niet op zoek te gaan naar een nieuwe club. Hij wil bij zijn droomclub niet de geschiedenis ingaan als mislukte toptransfer. Die eergevoeligheid is een goed teken. De kapitein van de Rode Duivels toont daarmee de wil om te vechten. Hopelijk zet hij die ambitie ook in de praktijk om met een ingekorte vakantieperiode deze zomer, of op zijn minst een strak persoonlijk trainingsschema om op die manier zo fit mogelijk aan de start van de voorbereiding bij Real te verschijnen. Er moet immers ene Vinicius Jr uit de ploeg gespeeld worden.

Geen angst meer

Een ander bewijs van de juiste ingesteldheid is het interview dat Eden Hazard gaf na zijn bevredigende en deugddoende prestatie tegen Polen. Tegenover interviewer Gilles De Bilde bevestigde de oudste Hazardtelg dat hij zich goed in zijn vel voelt, pijnvrij kan spelen en benadrukte hij dat hij nu vooral matchritme nodig heeft: “Momenteel zit ik aan 80 procent van mijn kunnen, schat ik. Hoe meer minuten ik speel, hoe beter ik ga worden. Ik heb wedstrijden nodig, en tikken tegen mijn enkels.” Vooral dat laatste grapje doet het beste verhopen, het bewijst dat Hazard geen angst meer heeft om in blessures te hervallen of fysieke duels aan te gaan.

Gebrek aan precisie voor doel

Dat het per wedstrijd beter lijkt te gaan, blijkt alvast uit de eerste wedstrijden in deze Nations League. Tegen Nederland speelde Eden Hazard maar een helft, weinig opvallend bovendien. Maar tegen Polen mocht het nummer 10 van onze nationale ploeg ruim een uur op het veld blijven staan en toonde hij weer flitsen van zijn klasse. Hier en daar een versnelling, een schijnbeweging, een doorsteekpass, een balletje afschermen of wegdraaien. Hazard bood zich geregeld aan en liep zich enkele keren goed vrij. Hij leverde een prima assist af op Kevin De Bruyne voor de belangrijke 2-1.

Enige minpunt: mits wat meer scherpte in de afwerking had Eden altijd mee op het scorebord moeten staan. Naar eigen zeggen zelfs drie keer. Ook dat is hoopgevend: Hazard toonde zich kritisch voor zichzelf. Het gebrek aan precisie voor doel demonstreert ook wel dat er nog een weg is af te leggen voor we weer een aanvoerder aan 100 procent zien. De nieuwe versie van Eden Hazard zal sowieso anders zijn: de vinnigheid en onvoorspelbaarheid van de meester-dribbelaar uit zijn Chelsea-periode zien we wellicht nooit meer terug, maar een speler met zoveel klasse kan ook door spelintelligentie en balvastheid nog steeds een meerwaarde zijn voor elke ploeg. Ook voor Real Madrid en de Rode Duivels.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Wales en België nu zaterdag 11 juni vanaf 20u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top