Alle gekwalificeerde teams van IEM Cologne zijn bekend

CS:GO | Over iets meer dan een maand verwelkomt de stad Keulen zoals gewoonlijk het legendarische Intel Extreme Masters-circuit en de beste teams van het CS:GO-ecosysteem, voor een competitie die opnieuw legendarisch belooft te worden. ESL onthulde deze woensdag de definitieve lijst van deelnemers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een week na IEM Dallas, waar de Russen van Cloud9 de titel pakten na een eenzijdige finale tegen ENCE, rusten de topteams even uit. De komende maanden beloven namelijk druk te worden, met het monument IEM Cologne als hoogtepunt. Van 5 tot 17 juli ontmoeten de beste teams van het circuit elkaar in de mythische kathedraal van Counter-Strike om te proberen een van de meest prestigieuze titels van het circuit te winnen.

Een maand voor het evenement heeft organisator ESL de lijst met teams onthuld die een uitnodiging voor het toernooi hebben ontvangen. De meeste van hen hebben een slot veiliggesteld dankzij de EPT-ranglijst, dat elk continent een aantal plaatsen geeft. Nog eens acht andere teams kregen een ticket dankzij hun plaats in de ESL-wereldranglijst.

Er zitten heel wat bekende namen bij de organisaties die rechtstreeks naar het Main Event gaan. Uiteraard zijn de spelers van FaZe Clan erbij, enkele weken na hun overwinning in de PGL Major in Antwerpen. Ook Nafany & co, die nu onder de Cloud9-vlag spelen, hebben zich gekwalificeerd. Zij zullen proberen back-to-back overwinningen te behalen na hun eindzege in Dallas. Na een aantal indrukwekkende prestaties tijdens de laatste ESL-evenementen krijgt ENCE eveneens een rechtstreeks ticket. Tenslotte zijn G2 Esports, NAVI, NiP, FURIA Esports en Team Liquid ook uitgenodigd.


© ESL

Tussen de verrassende afwezigen van het Main Event zit Team Vitality. Nadat het Frans-Deense roster er niet in slaagde om het podium in Antwerpen te behalen, eindigde IEM Dallas al in de tweede ronde van de groepsfase. Door die slechte prestaties blijven de bijen achter met amper 2872,50 punten in de Europese EPT-ranglijst. Dat zijn 800 punten minder dan nodig is om de plaats van ENCE in het Main Event over te nemen. Ook de leden van Heroic en Outsiders (ex-Virtus.pro) bevinden zich in die situatie.


© ESL

Nog een opvallende wijziging: de Aziatische vertegenwoordigers van TYLOO zullen vanwege visumprobleem niet naar Duitsland kunnen reizen. Rare Atom, het tweede team in de EPT-ranglijst van de regio, neemt daardoor de slot over.

Het volledige verslag van IEM Cologne 2022 vind je uiteraard op Proximus Esports. Vergeet ook niet om in te schakelen op zondag 17 juli voor de grote finale van de competitie, live op Proximus Esports en op TV op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top